اتوماسیون صنعتی با نام های مختلفی شناخته میشود از جمله مکانیزه کردن یک فرآیند در اتوماسیون تلاش میشود از سیستم های کامپیوتری و ربات برای اتوماتیک کردن کار های مختلف که توسط انسان صورت میپذیرفته از ربات استفاده شود به طور کلی میتوان گفت فرایندی است که در طی آن تولید اتفاق می افتد و محصولی به دست می آید. این فرایند مجموعه ای از ماشین آلات را در بر می گیرد که به وسیله آنها ترکیبی از مواد اولیه به محصول نهایی بدل خواهد شد.به اصطلاح به ماشینی شدن فرآیندی اتوماسیون میگویند.
اصطلاح ماشین در این فرایند به موتور، دریل و تسمه نقاله و یا هر وسیله کاربردی دیگر اطلاق می شود که تحت دستگاه های الکترومکانیکی یا ماشین های شیمیایی مثل کوره ها یا خشک کن ها کار می کنند. نقش این اتوماسیون در تولید بسیار مهم است و بدون آن کار تولید صورت نخواهد گرفت. خودکارسازی از مکانیزه کردن یک گام فراتر است. مکانیزه کردن به معنای تربیت اپراتورها با دستگاه هایی است که آنها را برای انجام دادن بهتر کارشان کمک کند. ربات ها بهترین نمونه در بخش اتوماسیون هستند.
از اتوماسیون صنعتی در صنایع مختلف که به ابزارهای دقیق نیاز دارند، از جمله آب و برق و گاز و پتروشیمی و صنایع شیمیایی و غذایی و خودروسازی استفاده می شود. کنترل متغیرهایی مانند فشار، دما، جریان و ولتاژ به طور دقیق با این روش در کیفیت تولید محصولات و کاهش هزینه های تولید مؤثر است.
هدف از خودکارسازی و اتوماسیون صنعتی چیست؟
با خودکارسازی صنعتی، مداخله انسان در فرایند تولید کاهش مییابد. این فرایند با استفاده از برنامهنویسی منطقی دیجیتال و ماشینآلات صنعتی صورت میگیرد. با اتوماسیون، نیازی به وجود اپراتور در تمام مراحل تولید نمیباشد. این فرایند را مهندسان شرکت فورد ابداع کردهاند. اجرای اتوماسیون بر این فرایند استوار است که یک ماشین جایگزین کارکنان انسانی شود. این ماشینها به یک نظارت انسانی نیاز دارند و با پیشرفت فناوری، فرایند مستقلتر شده و دستیابی به اتوماسیون واقعی آسانتر شده است. طراحی اتوماسیون صنعتی اهداف زیر را دنبال میکند.
- افزایش و بالا بردن تولیدات
- کاهش هزینه های خط تولید
- کاهش مداخله انسان در تولید و کار با دستگاه ها
- تولید محصول با کیفیت تر
- کاربرد مؤثر و بهتر از مواد اولیه مورد استفاده در تولید
- پایین آوردن مصرف انرژی
- بالا رفتن سود حاصل از تولید
انواع اتوماسیون صنعتی خودکارسازی صنعتی دارای انواع مختلفی است که به طور معمول در چهار نوع دسته بندی می شود:
- سیستم اتوماسیون و خودکارسازی ثابت که در آن تجهیزات تولید با مجموعه ای از عملکردها یا کارها ثابت می شوند و به تدریج تغییراتی در آنها به وجود می آید. این سیستم به طور معمول در فرایندهای جریان مداوم مثل نوار نقاله ها و سیستم های تولید انبوه به کار می رود.
- این کامپیوترها هستند که سیستم خودکارسازی انعطاف پذیر را کنترل می کنند و زمانی قابل اجرا کردن است که محصول صورت مدام عوض می شود. یک مثال مناسب برای این سیستم دستگاه های سی ان سی هستند. کدی که متصدی به کامپیوتر وارد می کند تنها برای یک کار است و دستگاه ابزار و تجهیزات لازم را بر طبق همان کد به دست می دهد.
- طراحی اتوماسیون صنعتی به صورت برنامه پذیر هم ممکن است که به آن اتوماسیون قابل برنامه ریزی می گویند. در این سیستم، توالی عملیات و پیکربندی ماشین آلات را می توان با کاربرد کنترل های الکترونیکی عوض کرد. این سیستم به زمان و تلاش زیادی برای برنامه ریزی دوباره ماشین آلات نیاز است.
- اتوماسیون یکپارچه سیستمی که شامل مجموعه ای از ماشین ها، فرایندها و داده های مستقل می شود که همگی تحت فرمان یک سیستم کنترل واحد هستند و برای اجرای سیستم فرایند تولید همزمان فعالیت می کنند. طراحی و ساخت رایانه ای، ابزارها و ماشین آلاتی که کامپیوتر آنها را کنترل می کند، ربات ها و جرثقیل ها و نوارهای نقاله همگی با کاربرد برنامه ریزی پیچیده و کنترل تولید یکپارچه ایجاد شده اند.
پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید:
مزایا و معایب اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی مزایای گوناگونی دارد. یکی از این مزایا جلوگیری از خستگی بدنی کارکنان ناشی از کار در خط تولید در کارگاه ها و کارخانه ها است. همچنین، آنها از کار در محیط های خطرناک مانند درجه حرارت بالا و مواد رادیویی فعال در امان می مانند.
کارهایی که یک کارگر ممکن است به راحتی از عهده آنها بر نیاید، در این فرایند قابل انجام خواهد بود. از جمله این کارها می توان به بلند کردن اشیای سنگین و خیلی بزرگ اشاره کرد. وقتی دو محصول را با هم مقایسه کنیم که یکی با دست تولید شده و دیگری در فرایند اتوماسیون قرار گرفته است،
محصول تولید شده در این فرایند سریع تر و کم هزینه تر به دست می آید. می توان چند کنترل کیفیت در هم ادغام کرد تا به ثبات و یکنواختی دست یافت. با این کار اقتصاد صنعتی به شکل قابل توجهی بهبود پیدا می کند که تأثیر مستقیمی بر سطح زندگی می گذارد. تکرارپذیر شدن فرایندها، تولید محصول با کیفیت بالاتر، کنترل کیفیت دقیق تر و کاهش پسماندهای تولید از دیگر مزایای کاربرد اتوماسیون در صنعت است. همچنین، به عکس العمل های بهتر با سیستم های مالی منجر خواهد شد.
بالا رفتن بهره وری تولید و ضریب ایمنی نیروی انسانی در زمان کار را نیز می توان از مزیت های آن دانست. در ضمن، استفاده از این فرایند به کاهش فشارهای روحی و جسمی کارکنان نیز منجر خواهد شد. درست است که اتوماسیون صنعتی دارای مزایایی است، معایبی را نیز به دنبال دارد. از معایب آن می توان به از دست دادن شغل افراد و کارکنان اشاره کرد. با به کار گرفتن ماشین ها، کار دستی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و نیاز به کارگر کمتر می شود.
نمی توان همگی کارها را با استفاده از تکنولوژی خودکار کرد. مثلاً محصولات به شکل ها و اندازه های نامنظم برای سر هم کردن با دست مناسب تر هستند. امکان به کار بردن خودکارسازی برای فرایندهای خاص وجود دارد. گاهی برای ارائه خدمات و نگهداری از این فرایند به نیروهای حرفه ای متخصص نیاز است که خود از معایب دیگر این فرایند محسوب می شود.
مزایای اتوماسیون صنعتی چیست؟
-
کاهش خستگی و تلاش کارگران و یا نوع کار فشرده سنگین
به طور معمول، انسان از انجام کارهای عادی و تکراری خودداری می کند. با این حال، سیستم های رایانه ای آنها را بدون اشکال انجام می دهند. کارهایی که فاقد تغییرپذیری هستند، مکانی برای درخشش سیستم های خودکار است، اما این امر در مورد سیستم هایی که از سنسورهای پیشرفته و یکپارچه استفاده می کنند نیز صادق است. اگر این کار نیاز به شرایطی دارد که متناسب با راحتی و تمرکز انسان نباشد، اتوماسیون را در نظر بگیرید.
-
از آسیب دیدن یا از بین رفتن محصولات یا مواد جلوگیری کنید
انسان هنگام خستگی اشتباه می کند. این مظهر ضعف ناشی از احساسات نماد “وضعیت انسان” است. خطاهای استفاده از ابزارها به معنای آسیب رساندن به مواد اولیه ، اجزاء ، مجموعه ها و محصولات نهایی است.
-
جلوگیری از تولید و توزیع محصول غیر منطبق با استاندارد
کامپیوترهای کنترل کننده روبات ها مراحل یک فرآیند را فراموش نمی کنند. غفلت از قرار دادن پیچ نیاز به لمس انسان دارد. دستگاهی که این کار را انجام نمی دهد هشداری برای رفع آن ایجاد می کند. آیا این فرآیند نیاز به انجام کاری به ترتیب خاص برای بهبود عملکرد دارد؟ سیستم های خودکار مجموعه دستورالعمل ها را نقض نمی کنند. علاوه بر این، سیستم های خودکار ممکن است از قابلیت بازرسی استفاده کنند. سیستم را تنظیم کرده و اجازه دهید داده ها بدون اولویت با ترتیب وارد شوند.
-
افزایش بهره وری
بهبود فرآیندها برای کارآیی باعث می شود که یک شرکت رقابتی تر شود. اما آیا انسان همیشه هر کار را هر بار که انجام می دهد یکنواخت انجام می دهد؟ خیر، تنوع انسانی همیشه وجود دارد. سیستم های خودکار باعث بهبود فرآیندهایی می شوند که از اجرای مداوم سود می برند. برنامه ریزی و آموزش کامل امکان خطای انسان را منتفی نمی کند.
-
جمع آوری داده های بهتر
احتمال ورود داده های تصادفی یا یک داده از دست رفته را از سیستم خارج کنید. روش جمع آوری داده های سنسورها و داده های پردازشی بدون خطا را تنظیم کنید.
-
بهبود معیارها
ارسال داده ها به طور مستقیم به یک پایگاه داده یک منبع اطلاعات به روز و مطمئن را فراهم می کند. آیا فرآیندها با تغییرات بهبود می یابد؟ چرا اکنون خطاهای بیشتری را نسبت به گذشته می بینم؟ داده های اعمال شده می توانند این پاسخ ها را فراتر از یک لیست ساده از آمار موفقیت/ عدم موفقیت گذشته را ارائه دهند. همبستگی داده های فرآیندهای مرتبط با سوابق عبور/عدم، ارائه بینش به جای حدس زدن “چه چیزی باعث این امر می شود؟” را فراهم می کند.
-
پیشرفت های فرآیند صحیح را ابداع کنید
سیستم های خودکار اکنون داده های قابل اعتماد را جمع می کنند. دیتابیس یک منبع قابل جستجو دادها را در اختیار شما قرار می دهد. بعدش چی پیش میاد؟ مهندسین مجهز به مقادیر زیادی از داده های قابل اعتماد، از این اطلاعات نهایت استفاده را در ارتقاع روند فرآیند می کنند. در جایی که مشکلات وجود داشته باشد، نور بر روی مسئله می درخشد. به جای اینکه فقط به دنبال ” تغییراتی مستمر” باشید ، “بهبود مستمر” را با اطلاعات بهتر ایجاد می کنید.
-
پس انداز کنید
چرا باید در آن ایستگاه تست ابزار جدید نصب کرد؟ چرا آن داده ها را وارد می کنید؟ چرا الان پول خرج می کنید؟ به بیان ساده، سرمایه گذاری در اتوماسیون صنعتی موجب صرفه جویی در هزینه می شود با ایجاد فرآیندهای قابل اطمینان و جمع آوری داده های دقیق برای تصمیم گیری های تجاری مطمئن.
فرایند ساخت اتوماسیون صنعتی
سازنده اتوماسیون صنعتی باید دو فرایند تولید مختلف را طی کند که عبارت است از:
- فرایند پیوسته که شامل پالایش، پتروشیمی، شیمیایی و غذایی می شود.
- فرایند گسسته که شامل خودرو، الکترونیک و لوازم خانگی است.
فرایند تولید در صنایع بسته به نوع محصول بخش های مختلف تولید، بسته بندی و توزیع را در بر می گیرد. اما اصلی ترین بخش این فرایند تولید است. ربات ها وظیفه جا به جا کردن و برش دادن قطعات و همچنین کنترل کیفیت مواد اولیه و عملیات اولیه ساخت تا فراوری محصول تولیدی و آزمایش کنترل کیفیت محصول را بر عهده دارند.
همه محصولات تولیدی در نهایت باید بعد از بسته بندی به دست مصرف کننده برسند و در نظر داشتن مسائل بهداشتی و زمان مصرف محصول و حمل و نقل نیز از اهمیت برخوردارند و به نظارت انسان ها نیاز دارند. اتوماسیون صنعتی رباتیک می تواند در حمل و نقل و عرضه محصولات در فروشگاه ها و توزیع آنها همکاری داشته باشد.
یکی از اصلی ترین وظایف صنعت رباتیک در بخش توزیع است. به علاوه از این فرایند در مدیریت نیز می توان استفاده کرد. برای این کار می توان واسط های ماشین انسان را نیز به کار برد. به این ترتیب، کنترل سیستم، هماهنگ کردن داده ها و جمع آوری و نمایش آنها به سادگی صورت می گیرد. کنترل سیستم با این روش از راه دور ممکن شده است.
پیشنهاد میکنیم مطلب زیر را بخوانید:
اجزای تشکیل دهنده کنترل در سیستم اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی از سه بخش عمده تشکیل شده است:
- اندازه گیرها اولین بخش هستند که از آنها می توان به عنوان چشم سیستم های کنترل یاد کرد. آنها با کمّی ساختن مقادیر فرایند کنترل کننده را از موقعیت حال حاضر در فرایند مطلع می کنند. در نهایت، کنترل کننده فرمان لازم را با هدف کنترل فرایند و دست یافتن به نقطه تنظیم برای محرک ها می فرستد. هر دستگاه اندازه گیری از سه بخش حسگر یا سنسور، ترانسدیوسر و ترانسمیتر تشکیل می شود.
- کنترل کننده ها دومین بخش تشکیل دهنده این فرایند هستند. کنترل به معنای نگهداری و راهنمایی یک یا چند فرایند به موقعیت های مورد نظر است. از اهداف این بخش می توان کنترل کمّی و کیفی مراحل تولید و حفظ امنیت کارکنان و همچنین حفظ محیط زیست را نام برد.
- محرک ها نیز سومین بخش هستند که سیگنال خروجی را از بخش کنترل کننده می گیرند و متناسب با آنها فعالیت خود را انجام می دهند. شیرهای کنترل و الکتروموتورها از ابزارهای مهم این بخش به شمار می روند. عملکرد این ابزارها موجب کنترل متغیرهای اندازه گیری شده در مقادیر مورد نظر می شود.
حرکت، حرارت، نور، فشار، مغناطیس و الکتریسیته از جمله متغیرهایی هستند که حسگرها به آنها حساسند و بدون نیاز به انرژی بیرونی، واکنش نشان میدهند. حسگرها نقش چشم و گوش سیستمهای کنترلی را داشته و در جمعآوری دادهها در فرایندهای صنعتی استفاده میشوند. بدون حسگر، فرایند اتوماسیون صنعتی امکانپذیر نیست و ترانسدیوسر برای تبدیل حالتهای انرژی به یکدیگر استفاده میشود تا به کنترلکنندگان سیگنال مفهومی ارائه کند. در این راستا، ترانسمیتر سیگنال ترانسدیوسر را به یک سیگنال قابل انتقال برای دیگر تجهیزات تبدیل میکند.
آینده اتوماسیون صنعتی و تأثیر آن بر مشاغل
اتوماسیون صنعتی به طور حتم آینده را تحت تأثیر قرار خواهد داد و تکامل آن را نامشخص کرده است. بنابراین، همین امر به ترس برخی و تشویق برخی دیگر منجر خواهد شد. در ضمن، اتوماسیون نحوه مواجهه انسان را با زندگی را عوض خواهد کرد. با توجه به فضایی که در اشتغال وجود دارد،
تغییراتی در آن ایجاد خواهد شد و افراد را با چالش هایی مواجه خواهد کرد. استخدام، آموزش و جذب نیروها را با تغییرات اساسی مواجه خواهد کرد. تأثیر آن را بر مشاغل نیز نمی توان انکار کرد. از زمان ورود تکنولوژی به مشاغل ترس از بیکاری انبوه کارکنان وجود داشته است. اما اگر افراد بتوانند مهارت های خود را بالا ببرند، این اتفاق هرگز نخواهد افتاد. این امر می تواند منجر به تغییر وظایف کارمندان و کارگران و انتقال آنها از محیط کارشان به محیطی بهتر باشد نه این که کارشان را از دست بدهند یا بیکار شوند.
تمام مشاغل به صورت کامل خودکار نخواهند شد و بعضی از آنها به انعطاف نیاز دارند تا در مقابل اتوماسیون آسیب کمتری متوجه آنها شود. داشتن مهارت در این مورد اهمیت بسیاری دارد. شانس پیدا کردن شغل برای نیروهای حرفه ای متخصص همیشه وجود دارد و در آن زمان نیز وجود خواهد داشت.
تحولی که در رباتیک، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی اتفاق می افتد موجب می شود تا فعالیت های بدنی و تکراری آسان تر و با هزینه کمتر صورت گیرند. اتوماسیون صنعتی چالش هایی را نیز به همراه خواهد داشت. استخدام نیروهای ماهر و متخصص، آموزش کارکنان قدیمی، آموزش مناسب و ایجاد ذهنیت های مناسب با تغییراتی که در محیط کار جدید ایجاد شده است، از این چالش ها محسوب می شوند.
برای برخورد با این چالش ها می توان از راهکارهای شناخت دقیق فرایند اتوماسیون، به دست آوردن مهارت های بیشتر و تجزیه و تحلیل کارها استفاده کرد. در این حین، صاحبان مشاغل و کسب و کارها با چالش های بیشتری مواجه خواهند شد و باید خودشان را برای تمام آنها آماده کنند. تکنولوژی و فناوری علاوه بر کارایی و حجم تولید بر شرایط روز، سرعت، کیفیت، دسترسی و فضای کسب و کار نیز مؤثر خواهند بود.
هرم اتوماسیون
هرم اتوماسیون سطوح مختلفی دارد،اتوماسیون صنعتی و اجزای هرم آن به شرح زیر است:
- سطح سرپرستی
- سطح کنترل
- سطح فیلد
بررسی هرم اتوماسیون صنعتی
سطوح اتوماسیون صنعتی قسمت های مختلف یک هرم اتوماسیون صنعتی می باشد. در مطالب گذشته آریا فناوران شاهد معرفی اتوماسیون صنعتی بودید که در آن به هرم یک سیستم اتوماسیونی اشاره و سطوح مختلف این سیستم به تصویر کشیده شده بود. حال زمان این رسیده تا با هم این سطوح را بررسی کنیم.
۱-سطح سرپرستی یکی از سطوح هرم اتوماسیون
این سطح سیستم به طورعمده بر پایه کامپیوتر تعریف می شود که به اصطلاح صنعتی، کامپیوتر باید مجهز به سیستم عامل (برای مثال ویندوز) و برنامه های کاربردی جهت فرایند کنترل باشد. این سیستم به طور کلی به صورت شبکه با پهنای باند گیگا بایت و یا بالاتر قابل اجرا بوده و همچنین توپولوژی بی سیم (WLAN) نیز در ارتباطات صنعتی کاربرد دارد.
دراین سطح جهت نظارت بر سیستم از مانیتورینگ صنعتی استفاده شده و اثری از PLC ها و شبکه های سطح فیلد وجود ندارد ، زیرا اطلاعات و دیتای جمع آوری شده اهمیت بالایی دارد. برای محافظت ازداده ها و جلوگیری از، از دست رفتن اطلاعات، از یک سرور مجهز به UPS استفاده می شود و دیتا از طریق اترنت درمسیر انتقال می یابد و در واقع اطلاعات و دیتای جمع آوری شده اهمیت بالایی دارد.
زیر مجموعه های سطح سرپرستی اعم از:
- Industrial PC
- HMI
- WLAN
در ادامه به توضیح مختصر از هرکدام میپردازیم:
رایانه های صنعتی (IPC)
رایانه های شخصی صنعتی به طور عمده برای کنترل فرایند با برنامه های کاربردی خاص استفاده می شوند با استفاده از اترنت صنعتی ارتباط برقرار می کنند. برنامه های کاربردی که روی تلفن همراه نصب می شوند در محیط های صنعتی کاربرد های زیادی برای مقاصد تشخیصی دارند.
معیارهای اصلی برای IPC ها
- نیازهای صنعتی (به عنوان مثال کلاس حفاظت، درجه حرارت محیط، نیرومندی)
- محفظه های سفارشی (به عنوان مثال رک مونت کردن کامپیوتر ،پنل کامپیوتر، تلفن همراه)
- سازگاری به معماری استاندارد کامپیوتری (به عنوان مثال سیستم عامل، برنامه های کاربردی)
- کار به طور مداوم. (۲۴ ساعت / ۷ روز)
- تلفات توان پایین توسط CPU و منبع تغذیه (عملیات بدون فن اجباری)
- حفاظت از دسترسی به سخت افزار (به عنوان مثال، کارت شناسایی)
- رابط صنعتی فیلدباس(به عنوان مثال، RS-485 ، اترنت)
HMI رابط انسان و ماشین
سیستم های HMI مانند نمایشگرهای متن، پانل های گرافیک، و PC پانل ها نیازهای دستوری و نمایشی مختلف کنترل کننده ها را به نمایش در می آورند. مهندسی رابط کاربری ماشین و انسان، باعث سهولت راه اندازی تجهیزات صنعتی شده و فضای لذت بخشی را ایجاد می کند که در نتیجه پروسه تاثیر مطلوبی خواهد داشت. به طور مثال: میتوان دمای حرارت کوره را به صورت گرافیکی روی مانیتور مشاهده کنید (خروجی). یا میتوان دکمه استارت پمپ را در آن تعبیه نمود که به صورت تاج کاربر پمپ را روشن نماید (ورودی).
WLAN
شرکت های کثیری در دنیا تولید کننده مجموعه گسترده ای از اجزای گسسته RF(قطعات تشکیل دهنده چیپ های RF) مانند ترانزیستور،دیودها، قطعات، و سوئیچ ها را در راستای اهداف بیسیم عرضه می کنند. WLAN در اتوماسیون صنعتی به صورت گسترده کاربرد دارد به طوریکه ارتباطات سطوح دیگر مانند سطح کنترل و فیلد با سطح سرپرستی نیز در سیستم های وسیع تر از این طریق صورت می گیرد.
۲-سطح کنترل در اتوماسیون صنعتی
این سطح به توصیف سیستم های اتوماسیون (کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی PLC) که در آن برنامه اجرا می شوند می پردازد.سیستم های مربوط به این سطح نیاز به قابلیت real-time بالا(همزمان با real-timeاترنت) و بر اساس یک کنترولر خاص با معماری خاص را دارند.ماژولار بودن سیستم های PLC باعث بهینه سازی در روند اتوماسیون صنعتی شده و هر فرایند سفارشی را به اجرا درمی آورد.
سیستم های PLC به طور عمده توسط شبکه صنعتی، منبع تغذیه ۲۴V DC و یا به طور مستقیم از یک خط برق با استفاده از یک منبع تغذیه صنعتی (به صورت مدولار و یا یکپارچه)در دنیا عرضه می شوند.
زیر مجموعه های سطح کنترلی اعم از:
· PLC
· HMI
· Field Bus
کنترل کننده ی برنامه پذیر (PLC)
PLC صنعتی واحد یا بخش محاسباتی در هر سیستم اتوماسیون صنعتی توصیف می گردد که برای پاسخگویی به نیاز های سیستم تعبیه می شود البته چند چالش در راستای انتخاب PLC وجود دارد مانند قابلیت اطمینان بالا، نویزهای زیست محیطی و ایمنی در برابر نفوذ آنها و نیز نوع کلاس حفاظت (به عنوان مثال، مقاوم در برابر آب و گرد و غبار ). بیشترین نیاز سیستم به این واحد در این است که به صورت ۲۴ ساعته و دائم و بدون هیچ اشتباهی با قابلیت سطح real-time بالا عملیات پروسه را اجرا نماید.
Field Bus
جهت ارتباطات قسمت کنترل معمولا سعی می شود تا از شبکه های صنعتی استفاده گردد زیرا در هزینه صرفه جویی شده، دیتا به صورت استاندارد اعمال می شود،اگر در طول پروژه قسمتی یا تجهیزی اضافه شود به راحتی می تواند در شبکه صنعتی نیز اضافه کرد در شبکه های صنعتی پروتکل های استانداردی همچون پروتکل کن، مد باس ، پروفی باس و فیلد باس موجود می باشند که کاربرد های فراوانی در صنعت تا به امروز داشته اند.
۳) سطح فیلد
این سطح توصیف تمام تجهیزات ترمینال مانند سنسور (نوری، مغناطیسی،دیسک حرارتی، و غیره) و عملگر(شیر های مغناطیسی، سوئیچ های قدرت، استارتر موتور، و غیره) می باشد. تمام این تجهیزات از طریق ورودی وخروجی های PLC ارتباط برقرار می کنند، که سیگنال را به صورت دیجیتال ON/OFF و یا آنالوگ یا تدریجی و دارای رنج مشخص دریافت و یا ارسال می نمایند،این تجهیزات توانایی ارتباط با شبکه های صنعتی را دارا می باشند.
تجهیزات سطح فیلد اعم از:
- Micro PLC
- Motor Control
- Sensors
- Actuator Drivers
جایگاه میکرو PLC ها در هرم اتوماسیون
این تجهیزات برای کاربردهای کوچکتر استفاده می شوند و معمولا این سیستم ها کمتر مدولار هستند برای کاربرد هایی همچون واحد کنترل اتوماسیون خانه و یا نقاط الکترونیکی فروش (EPOS)، در این مناطق نیازهای اصلی کاهش اندازه، کاهش هزینه،سهولت استفاده، فشردگی بهره وری انرژی، در دسترس بودن، تحت شبکه بودن، قابلیت جداسازی یکپارچه، جنبه های ایمنی و امنیت ثانویه مورد نیاز است.
موتور کنترل و درایو ها
همانطور که می دانید اصول روشهای کنترل سرعت موتورهای الکتریکی به صورت زیر می باشند:
- کنترل با منبع ولتاژ متغیر فرکانس ثابت
- کنترل با منبع ولتاژ فرکانس متغیر
- کنترل مقاومت رتور
- کنترل از روش تزریق ولتاژ در مدار رتور
لازم به ذکر است روش های ذکر شده با کاربردهای گوناگون متفاوت اند برای مثال روشهای ۱ و ۲ در مورد موتور های قفس سنجابی و رتور سیم بندی شده کاربرد دارند و روش های ۳ و ۴ فقط در موتور های روتور سیم بندی شده استفاده می شوند.
موتور کنترل ها و درایو ها از مجموعه ابزارهایی تشکیل شده اند که توانایی کنترل موتور های الکتریکی را به صورت اتوماتیک و دستی امکان پذیر ساخته اند با این تجهیزات می توان دور یک موتور الکتریکی را با تغییرات ولتاژ و فرکانس تغییر داد، همچنین از دیگر امکانات درایو ها می توان به تغییر جهت چرخش موتور، تنظیم گشتاور موتور ، حفاظت در برابر اضافه بار و تلفات موتور می باشد.
سوالات متداول:
با خودکارسازی صنعتی مداخله انسان در فرایند تولید کاهش می یابد. این فرایند با استفاده از برنامه نویسی منطقی دیجیتال و ماشین آلات و سایر تجهیزات صنعتی صورت می گیرد. با اتوماسیون دیگر نیازی به وجود اپراتور در تمام مراحل تولید نیاز نیست. اتوماسیون را مهندسان شرکت فورد که از پیشگامان خط تولید و مونتاژ بودند، ابداع کرده اند.
شما میتوانید برای مشاوره رایگان در مورد اتوماسیون صنعتی با شماره 60 314 331 086 تماس بگیرید
آریا فناوران یک شرکت دانش بنیان است محصولات تولیدی این شرکت دارای بالاترین استاندارد های روز دنیا است
ثبت ديدگاه