متخصصان و نخبگان یک شرکت دانش بنیان در استان مرکزی موفق به تعمیر و راه‌اندازی مجدد ربات وارداتی به کشور شدند.

محمدرضا اسدی مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان آریا فناوران آرتا بینش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این شرکت از سال ۱۳۹۶ با ساخت تجهیزات پیشرفته حوزه بازرسی بصری (بازرسی غیر مخرب) شروع به فعالیت کرد و از سال ۱۳۹۷ با محصولات دانش بنیان خود توانست بخشی از نیاز کشور به ربات‌های پیشرفته بازرسی را برطرف کند.

وی بیان کرد: ربات بازرسی شبکه‌های انتقال سیال، یا به عبارتی ربات ویدئومتری، دستگاهی است که به واسطه آن می‌توان از لوله‌های زیر سطحی بازرسی کرد. این دستگاه در سال‌های قبل به کشور وارد می‌شد که تعدادی از این دستگاه‌ها در حال حاضر در کشور موجود است.

او بیان کرد: این ربات‌ها عمدتا از کشورهای آلمان، ترکیه، چین، امریکا و کانادا وارد کشور شده ولی با توجه به تحریم‌ها، این دستگاه‌های پیشرفته با مشکل عدم پشتیبانی مواجه شده‌اند.

اسدی در ادامه گفت: ربات بازرسی شبکه‌های لوله‌ای انتقال سیال به عنوان یک ابزار جهت بازرسی چشمی از درون لوله‌های زیرزمینی استفاده می‌شود. این ابزار قادر است تصاویر با کیفیت را از سطوح داخلی لوله‌ها به بیرون مخابره کرده و عیوبی همچون ترک، نفوذ ریشه‌ها، انشعابات غیرمجاز، خوردگی، غیرهمترازی و… را ضبط و کشف کرده و گزارشاتی را از درصد سلامت لوله‌ها ارائه دهد. ویدئومتری فاضلاب(ویدئومتری شبکه فاضلاب) نیز توسط همین دستگاه‌ها انجام می‌شود.

وی بیان کرد: نخبگان و متخصصان شرکت دانش بنیان آریا فناوران پس از ساخت و عرضه ربات‌های بازرسی شبکه‌های انتقال سیال و بی نیاز کردن کشور از واردات این محصول، به فکر تعمیر و دستیابی به تکنولوژی تعمیرات ربات‌های وارداتی افتادند. این دستگاه‌ها دارای تکنولوژی بالایی هستند و به خاطر همین مورد اهمیت قرار دارند. مسئله مهمتر این است که تاسیسات زیر سطحی و انتقال سیالات از تاسیسات حساس یک کشور هستند و به همین منظور، تکنولوژی بالایی در چنین محصولاتی به کار رفته که تنها کشور سازنده می‌تواند تعمیرات و بروزرسانی را انجام دهد.

اسدی افزود: ما با توجه به نیازی که کشور به این حوزه داشت، با تمام توان به دستیابی به تکنولوژی ساخت و تولید ربات‌های بازرسی لوله پرداختیم. ابتدای امر به تعمیر ربات شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی که یک نمونه از دستگاه‌های خارجی را در ایران در اختیار دارد، پرداخته شد و پس از تعمیرات و بروزرسانی دستگاه این شرکت، تمرکز خود را بر تعمیرات دیگر دستگاه‌های وارداتی قرار دادیم.

وی گفت: باید به این موضوع اشاره شود که اگر اعتماد و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان توسط متخصصین و مدیران بخش بازرسی غیرمخرب و پیشرفته شرکت پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند نبود، تعمیرات و بروزرسانی دستگاه های وارداتی برای متخصصین این شرکت دانش بنیان امری غیر قابل باور می‌شد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آریا فناوران آرتا گفت: در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین شرکت دانش بنیان آریا فناوران تلاش می کند که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، در راستای جلوگیری از خروج ارز از کشور چه در بحث تولید ربات‌های بازرسی و چه در بحث تعمیرات و پشتیبانی ربات‌های وارداتی، گام های بلندی بردارد.