ویدیومتری شبکه فاضلاب
ویدیومتری یا ویدئومتری ایزاری است که در دهه های اخیردر شبکه های فاضلاب مورد توجه قرارگرفته است و در بسیاری از شهرها مشکلات قابل توجه شبکه فاضلاب را با بازرسی، لوله فاضلاب پیش از آنکه به فاجعه ای در حوزه شهری تبدیل شود تشخیص داده است.
شاید جالب باشد که مشکلات ایجاد شده فقط مخصوص به شبکه های فاضلابی نیست که عمر طولانی دارند و بلعکس این مشکلات حتی در شبکه هایی رخ می دهد که از زمان بهره برداری و اجرا آن وقت زیادی نگذشته است.پس به علت بروز این مشکلات تدابیری جهت بهره برداری صحیح در ویدیومتری شبکه فاضلاب و اصلاح فاضلاب روها ایجاد شده است و بر اساس این تدابیر دغدغه مدیران بخش بهره برداری که استفاده بهینه از سرمایه و افزایش عمر مفید تجهیزات است نیز حل شده است .
در جهت برخورد با مشکلات بهره برداری ابتدا باید آن مشکل را به خوبی شناسایی کنیم تا با برطرف کردن این مشکل از حالت بحرانی خارج شویم و همچنین نیز میتوانیم با مشاهده نقاط پر مخاطره ایی که تبدیل به نقاط بحرانی نشده اند با حداقل هزینه مشکلات این نقاط را رفع کنیم.
بازرسی شبکه و خطوط فاضلاب روها یکی از ارکان اصلی در امر بهینه برداری و نگهداری از شبکه های فاضلاب شهری به شمار می آید و بازرسی در این حوزه در طی زمان به شکل امروزی در دسترس ما قرار گرفته است .
بهترین راهکار برای تعیین وضعیت لوله ها انجام بازرسی داخلی است.این ویدیومتری ها در موارد زیر انجام می شود.
- ویدیومتری های برنامه ریزی شد بهره برداری
- آماده سازی اقدامات تعمیرات و نوسازی.
- تحویل موقت اقدامات انجام شده در رابطه با رفع آسیب های موجود.
- تحویل نهایی اقدامات انجام شده.
- ثبت مستند سازی شرایط موجود.
در کنار بازسازی های دیداری که در تمام برنامه های بهره برداری و نگهداری از شبکه های جمع آوری فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند.
می توان ویدیومتری دیداری را می توان به ۲ دسته تقسیم کرد:
-
ویدیومتری مستقیم
-
ویدیومتری غیر مستقیم
ویدیومتری مسقیم دیداری داخلی توسط کارکنان بهره برداری در محل انجام می شود .
برای ویدیومتری غیر مستقیم دیداری از سیستم های تلویزیونی مدار بسته استفاده می شود .
انتخاب روش های ویدیومتری دیداری بستگی به قطرلوله ها و هدف از اقدامات بازرسی دارد.
کارکنان بهره برداری در رابطه با بازرسی های مزبوری که فعالیت می کنند باید دارای اطلاعات کافی در زمینه های اجرایی،بهره برداری و مصالح بوده و حداقل ۱ سال تجربه عملی انجام امور در بازرسی را باید دارا باشند .
مستند سازی نتایج بازرسی های دیداری برای دست یابی و حفظ اطلاعات کامل و جامع در زمینه وضعیت موجود شبکه انجام داده می شود .بدین منظور از چک لیست های مربوط به انضمام نقشه های موجود و فیلم های تهیه شده در یک بانک اطلاعات شبکه جمع آوری فاضلاب استفاده می شود .
همانطور که گفتیم انتخاب روش های بازرسی دیداری بستگی به قطر لوله ها و هدف از اقدامات بازرسی دارد که می توان بیان کرد استفاده از دوربین های مدار بسته مهم ترین روش های بازرسی از شبکه های فاضلاب به شمار می رود .
اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم برای بازرسی و تصویربرداری لوله های فاضلاب(به دلیل کوچکی یا شرایط نامساعد قابل ورود توسط انسان نیستند)، از یک دوربین تصویربرداری مجهز به سیستم روشنایی که روی یک عدد ربات قابل هدایت نصب شده است استفاده می شود.
ویدیومتری چیست؟
ویدیو متری فناوری است که از دوربین ضبط فیلم و تصاویر استفاده می کند.و از دستگاه ویدیو متری برای بازدید از شبکه های فاضلاب و لوله های فاضلاب استفاده می شود.
ساختار دستگاه ویدیومتری (ویدئومتری)به چه صورت است؟
همان طور که می دانید برای بازرسی دقیق لوله ها و شبکه های فاضلاب می توان از دوربین های بازرسی یا همان ویدیومتری استفاده کرد .دوربین ویدیو متری دستگاهی است که با استفاده از یک کابل و با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه داخل چاه فرستاده می شودو از طریق مانیتور این دستگاه قادر به مشاهده شبکه های فاضلاب خواهیم شد و به کمک این دستگاه میتوانیم عیوب داخل لوله فاضلاب و مشکلاتی که باعث انسداد لوله های فاضلاب شده است را پیدا کنیم . با استفاده از این دستگاه امکان بروز خطا را کم می کند و میتوان بدون در نظر گرفتن هزینه و بروز خطا محل دقیق را شناسایی کرده و با مشاهده علت اصلی و بروز عیب به رفع مشکل بپردازیم .
اهداف ویدیومتری
ویدیو متری داخل شبکه های جمع آوری فاضلاب ممکن است به دلایل زیر اجرا شود:
- بازرسی شرایط داخل لوله برای شناسایی عیوب،مشخص نمودن محل هایی که دارای مشکل می باشند
- طبقه بندی فاضلاب روها از لحاظ عملکرد سازه ای و تعیین اولیت بهسازی
- شناسایی آسیب های ایجاد شده در شبکه به علت حفاری،ساخت تاسیسات مجاور،جاده سازی،ساختمان سازی و …
- شناسایی محل آدم روها پنهان شده در زیر آسفالت
- جستجو برای انشعابات ثبت نشده
- تعیین محل ورود آب هلی زیر زمینی به شبکه
- کنترل کیفیت اجرا و تطابق شبکه اجرا شده با مشخصات فنی درخواستی به منظور تحویل گیری کار اجرا شده از پیمانکار
- ارزیابی شرایط اولیه فاضلابروها برای انجام اقدامات بهسازی
- کنترل کیفیت و ارزیابی اثربخشی اقدامات انجام شده در تعمیر ،بازسازی و نگهداری شبکه های جمع آوری فاضلاب
اجزای سیستم ویدیومتری چیست؟
در این سیستم همان طور که در شکل فوق کاملا مشخص است از لحاظ فیزیکی دارای ربات ویدیو متری،خودرو ون دارای تجهیزات،کنسول کنترل اپراتور و سیستم کابل جمع کن است و از ازلحاظ نرم افزاری دارای نرم افزاری است که جهت مشاهده فیلم و ثبت داده ها و گزارش گیری توسط اپراتور از آن استفاده می شود.
ویژگی ربات ویدیومتری به شرح زیر است:
- قابلیت عبور در اقطار لوله ۱۶۰ تا ۱۲۰۰ میلی متری
- مجهز به سنسور اندازه گیری و گزارش شیب لوله، دوپهنی و قطر لوله
- مجهز به دوربین با دو درجه آزادی (Pan , Tilt) قابل کنترل توسط اپراتور
- آب¬بندی طبق استاندارد (IP68)
- مجهز به سیستم و وضوح تصویر اتوماتیک در دوربین و بزرگنمایی دستی دوربین توسط اپراتور
- جنس اجزای مکانیکی مقاوم به خوردگی
سیستم دوربین های ویدیومتری ( CCTV و SSET )
دوربین های ویدیومتری در شبکه و لوله های فاضلاب به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- CCTV
- SSET
سیستم بازرسیِ مورد استفاده از هر نوعی که انتخاب شود، لازم است دارای حداقل قابلیتهای زیر باشد:
۱ امکان تصویربرداری از داخل فاضلابرو با کیفیت خوب و نور مناسب به گونه ای که امکان تشخیص عیوب به صورت واضح وجود داشته باشد
۲ توانایی بازرسی از شبکه های فاضلاب که به دلیل وجود گازهای منفجر شونده دارا محیط های پرخطر انفجاری هستند (برخورداری از خاصیت ضد انفجار(EX
۳ توانایی بازرسی از شبکه های فاضلاب با سطح داخلی ناهموار که ممکن است در مسیر فاضلابرو دارای فرورفتگی یا برآمدگی باشند
۴ توانایی کار در محیط دارای رطوبت ۱۰۰ % به گونه ای که دوربین حتی در صورت قرار بر اساس استاندارد IP گرفتن در شرایط مستغرق، خواص ضد آب خود را حفظ نماید.IP68) بر اساس استاندارد DIN40050)
CCTV چیست؟
اجزای سیستم CCTV به شرح زیر است:
- دوربین تصویربرداری
- ارابه حمل دوربین تصویربرداری و ملحقات مربوط به آن نظیر سیستم روشنایی
- کابل و سیستم قرقره جمع کننده کابل
- واحد کنترل
- خودرو بازرسی و تجهیزات حمل و بارگیری ارابه و دوربین
- نرم افزار های مورد نیاز برای کنترل عملیات،کدگذاری عیوب،طبقه بندی فاضلابروها و تهیه گزارش
SSET چیست؟
این سیستم یک روش نسبتا جدید در بازرسی شبکه های فاضلاب است که در آن دوربینی با سرعت ثابت در لوله حرکت میکند و برخلاف سیستم CCTV نیازی به توقف و حرکت مجدد در اتصالات یا عیوب داشته باشد و اقدام به تصویر برداری پیوسته از داخل لوله می نماید .
اجزای سیستم SSET به شرح زیر است:
- سیستم SSET باید شامل حداقل اجزای زیر باشد:
- دوربین تصویربرداری
- ارابه حمل سیستم تصویربرداری و ملحقات مربوط به آن نظیر سیستم تامین روشنایی
- کابل و سیستم قرقره کابل
- واحد کنترل
- کامپیوتر مناسب
- نرمافزار تحلیلگر تصاویر برداشتی و تدوین و تهیه گزارشها
- اتومبیل بازرسی و تجهیزات حمل و بارگیری ارابه و دوربین
- در این سیستم علاوه بر ارایه تصویر مثل سیستم CCTVیک تصویر اسکن شده ۳۶۰ درجه از سطح داخلی لوله نیز ارایه می نماید. این تصویر امکان مشاهده تمام سطح داخلی فاضلاب رو ها را فراهم می نماید .
مقایسه سیستم SSET با CCTV
در حین بازرسی با سیستم SSET نیاز به توقف دستگاه به منظور بررسی و ثبت عیوب توسط اپراتور نمی باشد درحالیکه در دستگاه CCTV اپراتور باید دستگاه را در محل عیوب متوقف کرده و موضع را مورد بررسی قرار دهد تا کد مناسب را ثبت نماید.
SSET بازرسی طول بیشتری از فاضلابروها با توجه به سرعت ثابت و بالاتر دستگاه میسر است.
در SSET اپراتور تنها مسؤول هدایت دستگاه در فاضلابرو و دریافت اطلاعات بوده و در تفسیر نتایج نقشی نخواهد داشت .درحالیکه در سیستم CCTV اپراتور باید آشنایی کافی با آسیبهای شایع شبکه های فاضلاب و اصول کدگذاری و طبقه بندی فاضلابروها داشته باشد.
مزایای سیستم SSET عبارتند از:
در سیستم SSET اطلاعات با دقت و کیفیت بالاتر به طور پیوسته و ۳۶۰ درجه با رزولوشن بالا در اختیار تحلیل گر وضعیت فاضلابرو قرار خواهد می گیرد درحالیکه در سیستم CCTV اطلاعات در محدوده پایش اپراتور و با کیفیتی متوسط در اختیار تحلیل گر قرار خواهد گرفت.
در صورت استفاده از سیستم SSETثبت کدها و اندازه گیری عیوب در هر زمان دلخواه پس از پایان عملیات بازرسی توسط مهندس مشاور و در دفتر کار امکان پذیر می باشد. این امر منجر به افزایش دقت کار می گردد. در حالیکه در سیستم CCTV عیوب می باید در محل پیمایش توسط اپراتور اندازه گیری و ثبت شود.
در سیستم SSETاستفاده از نرم افزارهای پردازش هوشمند تصاویر، امکان تشخیص اتوماتیک برخی از عیوب توسط نرم افزار را فراهم می آورد در صورتیکه در سیستم CCTV تشخیص عیوب توسط نرم افزار های پردازش تصاویر به سادگی امکان پذیر نیست.
معایب سیستم SSET عبارتند از:
سیستم های SSET عمدتاً گران تر از سیستمهای CCTV می باشند.
استفاده از سیستمهای SSET هنوز مانند CCTV فراگیر نشده است و در بسیاری از نقاط جهان همچنان از سیستمهای سنتی CCTV استفاده می شود.این امر باعث شده است که روند توسعه سیستمهای SSET نسبتاً کند باشد.
تعداد کارخانه های تولید کننده سیستم SSET محدود بوده و مدلهای موجود از تنوع کمتری برخوردار هستند.
به طور کلی عملیات ویدیو متری که شامل فیلم برداری و عکس برذاری با ذکر مکان،زمان و… ابزار بازرسی در شبکه و لوله های فاضلاب است .
این روش نوین بازرسی و فیلم برداری از شبکه های فاضلاب باعث جلوگیری از پیری شبکه ها و لوله ههای فاضلاب شده است و از آن جایی که امکان بازدید از شبکه های فاضلاب شهری وجود ندارد و اگر نیز امکان داشت بسیار سخت بود به همین نیاز به دستگاه ویدیو متری می باشد .
دستگاه ویدیو متری با فیلم برداری و عکس برداری معایب شبکه فاضلاب مورد نظرمان را به ما نشان میدهد
چرا شرکت آریا فناوران آرتا بینش را برای انجام پروژه انتخاب کنیم؟
شرکت دانش بنیان آریا فناوران آرتا بینش مفتخر است که علی رغم مدت کوتاه توانسته است خدمات ارزشمندی را در زمینه ساخت نمونه تجهیزات بازرسی بصری مانند ویدیو متری ،ویدیوسکوپ صنعتی ،ربات بازرسی لوله و چاه و..در صنایع کشور عزیزمان ایران ارایه نماید .و این شرکت توسط تعداد از متخصصین، رشته مهندسی در پی انجام چندین پروژه موفق صنعتی و نیز شرکت در بسیاری از مسابقات سطح بالای ملی و بین المللی با هدف خدمت به صنعت کشور بنیان نهاده شد .
فروش ربات ویدیومتری شبکه فاضلاب:
شرکت دانش بنیان آریا فناوران آرتا بینش توسط تعدادی از متخصصین رشته مهندسی فعالیت، تجاری خود را در سال ۱۳۹۶ آغاز کرده است و امروزه در عرصه تولید انواع ربات های بازرسی فعالیت نموده و صنعت کشور را در این زمینه بی نیاز نموده است .
شرکت دانش بنیان آریا فناوران آرتا بینش ربات بازرسی یا همان دستگاه ویدیو متری را با ویژگی های زیر به فروش می رساند .
قابلیت های ربات ویدیومتری
- قابلیت عبور در اقطار لوله ۱۶۰ تا ۱۲۰۰ میلی متری
- مجهز به سنسور اندازهگیری و گزارش شیب لوله، دوپهنی و قطر لوله
- مجهز به دوربین با دو درجه آزادی (Pan , Tilt) قابل کنترل توسط اپراتور
- آب بندی طبق استاندارد (IP68)
- مجهز به سیستم و وضوح تصویر اتوماتیک در دوربین و بزرگنمایی دستی دوربین توسط اپراتور
- جنس اجزای مکانیکی مقاوم به خوردگی
ویژگی های کنسول کنترل ربات توسط اپراتور:
- قابلیت کنترل ربات و کنترل دوربین دو درجه آزادی با جوی استیک
- قابلیت تنظیم سرعت ربات و سرعت حرکت دوربین با کلید
- دارای دکمه Emergency stop
- صفحه کلید استاندارد برای ارتباط با نرم افزار و کامپیوتر
- مجموعه کلیدهای کنترل روشنایی، کنترل تنظیمات دوربین و سنسورها
ویژگی های کابل جمع کن اتوماتیک:
- فضای کافی برای ۱۵۰ متر کابل
- قابلیت تحمل نیروی کافی توسط کابل جهت عقب کشیدن ربات.
- مجهز به جرثقیل برای محل روبات به داخل و خارج از آدم رو
- مجهز به سیستم اندازه گیری طول کابل باز شده و نمایش آن روی یک گیرنده دیجیتال.
- مجهز به سیستم های نویزگیری اهمیت برای حفاظت دیتای عبور از کابل
قابلیت های خودرو ویدیومتری:
- محیط مناسب اپراتور مستقل از قسمت قرارگیری ربات و کابل جمع کن
- مجهز به منبع آب به همراه پمپ آب جهت نظافت، مجهز به لامپ های روشنایی
- مجهز به تجهیزات کامل از جمله: نردبام، علائم هشدار دهنده، لوازم ایمنی، جعبه کمکهای اولیه، کپسول اطفاء حریق
در صورت تمایل به خرید دستگاه ویدیومتری شبکه فاضلاب از شرکت دانش بنیان آریا فناوران آرتا بینش از شما عزیزان خواهشمندیم با شماره زیر تماس بگیرید .همکاران ما در کم ترین زمان پاسخ گوی شما خواهند بود .
قیمت دستگاه ویدیومتری:
برای آگاهی از قیمت عملیات ویدیومتری شبکه فاضلاب در شرکت دانش بنیان آریا فناوران از شما خوانندگان محترم خواهشمندیم از طریق تماس راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.
[…] کمک می کنند. یکی از این نرم افزارها، نرم افزار ربات ویدئومتری شبکه فاضلاب […]