شرکت دانش‌بنیان آریافناوارن موفق به تعمیر و به‌روزرسانی ربات ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب ساخت کشور آلمان شدند.

به گفته‌ی مدیرعامل شرکت ابفای استان اصفهان ، یک شرکت دانش‌بنیان واقع در استان مرکزی توانسته با به‌کارگیری هوش و تجربه متخصصان ایرانی، اقدام به تعمیر و راه‌اندازی ربات ویدئومتری (Sewer Inspection)  وارداتی کند و توانستند این محصول را درچرخه به کارگیری حوزه ویدئومتری وارد کنند.

وی عنوان کرد، با استفاده از این ربات می‌توان به لوله‌ها و شبکه‌های فاضلابی زیرزمینی دسترسی پیدا کرد و آنها را موردبررسی قرارداد. ربات بازرسی شبکه‌های فاضلاب یکی از تجهیزات بازرسی چشمی لوله‌های زیرزمینی است که شامل ابزارهای بازرسی مانند دوربین، سنسورهای اندازه‌گیری، سیستم نورپردازی و موتورهای محرکه همراه با کابل جمع کن و سیستم کنترلی است. این ابزار قادر است تصاویر باکیفیت را از سطوح داخلی لوله‌ها جمع‌آوری کرده و در نرم‌افزاری تحت عنوان نرم‌افزار بازرسی ذخیره کرده و در پایان هر بازرسی گزارش‌هایی در قالب فایل تصویری بازرسی و گزارشاتی کتبی از عیوبی همچون انشعابات غیرمجاز، خوردگی، ترک، غیرهمترازی، نفوذ ریشه‌ها و… همچنین گزارش‌هایی را از میزان سلامت خط لوله ارائه دهد.

به گفته دکتر اکبریان مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان، در سالیان قبل واردات این دستگاه‌های پیشرفته از کشورهایی مانند آلمان، ترکیه، چین، آمریکا و کانادا انجام می‌شد. اما با توجه به تحریم‌ها، ما با مشکل عدم پشتیبانی این ربات‌ها مواجه شدیم و همین امر سبب شد نخبگان ایرانی شبانه‌روز، برای طراحی و تولید این ربات پیشرفته در تلاش باشند و در سال‌های اخیر نیز موفق به تولید پیشرفته ترین ربات های ویدئومتری شبکه فاضلاب در کشور شدند

وی افروزد، با توجه به اینکه در سال‌های اخیر شرکت آبفای اصفهان جهت بهبود وضعیت شبکه‌های فاضلاب اقدام به خرید دوربین‌های ویدئومتری کرده بودند اعلام کرد، با توجه به مشکلات پیش‌آمده در راندمان ربات ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب که منتهی به ناکارآمدی این دستگاه شده بود و از طرفی وارداتی بودن و این نوع دوربین‌ها امکان برقراری ارتباط با شرکت تولیدکننده جهت پشتیبانی میسر نبود. باوجود تحریم‌ها مسئولین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اراده کردند از توان علمی و تخصصی دانشمندان جوان ایرانی جهت رفع این مشکل بهره‌مند شوند.

هم‌اکنون مفتخریم به اطلاع جامعه علمی و صنعتی کشور برسانیم که شرکت دانش‌بنیان آریا فناوران آرتا بینش پس از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه و با اعتماد به استعداد و توانایی مهندسین خود توانست، پیشرفته ترین ربات ویدئومتری شبکه فاضلاب را طراحی و در مدار تولید و بهره‌برداری قرار دهد.